Volmarijnstraat

Column

Volmarijn Actueel

Feest Volmarijnstraat 12 september 2009.

Over het feest kunnen we volstaan met te zeggen dat het alweer een echt Volmarijns feest was. De vergunningen waren in orde, het weer ook net zoals de stemming.
In de middag hebben de kinderen zich ernstig vermaakt met allerlei spelletjes. O.l.v. altijd aanwezige Wilma. Ondertussen heeft Matty (met hulp) 145 pannenkoekjes gebakken. Die waren in 20 minuten op!
Om 6 uur arriveerde de kippenboer met zijn reuzenwok en zorgde voor de inwendige mensen. (lekker joh!)
En 7 uur klom de band op het podium. Helaas moesten zij het stellen zonder José, want die is plotsklaps in het ziekenhuis beland.
Beterschap José…..
Maar Fernando liet zich van zijn beste muzikanten-kant zien en zorgde voor toch die zwoele, aanstekelijke Kaap-Verdiaanse muziek. Samen met Jorge, Daniel, en Johnny.
Rest ons nog te vermelden: Deelgemeente Delfshaven voor altijd steun en deze keer ook Albert Hein met heel veel steun. Dank aan de sponsors is op zijn plaats. Ook het Geeltje mag genoemd worden voor een grote bijdrage en de Jong sloopbedrijf deed zelfs ook spontaan mee.
Dan was er nog Japie die in de middag de kinderen heeft verrast met kunstige ballonen en even zo mooie schmink. En in de avond heeft Japie de volwassenen beziggehouden met een compleet Afrikaanse griezelshow. Applaus voor Japie!
Natuurlijk is een dergelijk feest niet mogelijk zonder de tomeloze inzet van alle vrijwilligers. Het is een mooi besluit om deze vrijwilligers nog eens extra te bedanken.
HULDE!

Matty.

 

 

 

 

 

 

 

 

feest12092009

 

Wijkkoor.
Natuurlijk wist u al lang dat Middelland een eigen koor heeft. Dat is 3021 de buren. Een flinke groep wijkbewoners oefenen elke maandag een divers repertoire waaronder veel zelfgeschreven teksten over de wijk.

Verschillende bewoners van de Volmarijnstraat zingen mee in dit koor, dus komt allen kijken en luisteren naar Uw buren.
 

 

Feest Volmarijnstraat 20 juni 2009.

Beste Buren,

Inmiddels kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd feest d.d. 20 juni.
Het weer was goed, de opkomst groot, het eten geslaagd en lekker! En de band……. Tsja, die band. 5 enthousiaste Kaap-Verdiaanse muzikanten. Al bij het 1e nummer gingen de beentjes van de vloer. We hebben buren zien dansen waarvan we niet wisten dat ze het in huis hadden.
Dat was dus de band die daarvoor zorgde.
Nu is het zo dat we altijd wel een subsidie-potje weten te vinden voor zo’n feest. Maar daar is zeker geen levende muziek van te bekostigen.
Deze muzikanten zijn zo vriendelijk om voor ons een vriendenprijs te rekenen, maar dan toch moeten we dit zelf bekostigen.
Dus is nu het voorstel van de kern van de bewonersgroep: laten we lappen!
Daar zijn wij alvast mee begonnen door een spaarpotje in te stellen. Deze wordt beheerd door Matty en Riet.
Zo tegen de tijd van het volgende feest (13 september) zult u ook een huisbezoekje kunnen verwachten met de vraag om een bijdrage voor de band.
We hopen dat ieder die het zo naar zijn/haar zin had hieraan mee wil doen.
Het feest wordt immers nog steeds door subsidie gedekt.
Motto:  GEEFT GUL, GEEN FLAUWEKUL.

Matty.
 

 

De Vlaamse Gaai

Eén van de meest opvallende verschijningen in onze achtertuinen is de Vlaamse Gaai.
Hij ziet er geheimzinnig uitheems uit. Toch is hij gewoon een lid van de Kraaienfamilie.
Maar hij heeft een extraatje meegekregen: aan weerskanten een prachtig blauw veertje en verder is hij ook mooi en bont gekleurd. Zou men dat soms bedoeld hebben met : de bonte kraai? Zijn hoofd is brutaal met kuif en al. Hij zingt niet mooi maar krast heel herkenbaar.
Zijn bewegingen zijn lomp en zwaar. Toch speelt hij het klaar om mee te eten van de vetbollen en pindaslierten die wij in de achtertuinen voor de kleine vogels ophangen.
Vlaamse Gaai vind het allemaal heel smakelijk!
Hij heeft op de 1 of andere manier een slechte naam gekregen. Dat hij een moordenaar zou zijn!?
Zoals alle kraaien is hij een alles-eter. Hij ruimt om te beginnen onze rotzooi op. Daarbij heeft hij ook nog tijd om allerlei bomen te planten in onze bakken en tuintjes. Hij stopt eikels en nootjes onder de grond en wil later terugkomen om ze te eten. Maar soms ook vergeet hij zo'n plekje en dan groeit er plots een eik in je bloembakje.
Als hij jongen heeft uitgebroed dan moeten die in zo'n 3 weken groot en zelfstandig worden. Logisch dat Gaai dan wel eens een klein vogeltje of eitje verschalkt om aan zijn jongen te voeren die immers vreselijk hard moeten groeien.
Gaaien zijn nuttige vogels; planten bos aan en houden zangvogelbestand op peil.

Bovendien zijn ze toch een genot om naar te kijken nietwaar?
foto van de Vlaamse Gaai

 

keyvisual