Volmarijnstraat

Tips van Oma

Hoe verwijder ik wijnvlekken? enz. enz. Je kan het allemaal hier terugvinden. Heb je zelf nog tips, mail het naar info@volmarijnstraat.nl

 

Balpenstreep verwijderen van leer?
Balpenstrepen op uw leren bank gaan eraf met alcohol. Wel eerst proberen op een stukje leer dat je niet ziet, bv aan de onderkant.

Balpen verwijderen uit kleding?
Balpen op kleding kan je verwijderen met (koffie)melk. Gewoon melk erop doen en even wrijven met een doek.

Acrylverf verwijderen?
Acrylverf dat hard geworden is, is makkelijk uit kleding te verwijderen door de vlek een nacht in een kopje onverdunde vloeibare groene zeep te laten weken. Dit geldt overigens ook voor harde acrylkwasten.

Vuil verwijderen van aangekoekte pannen
doe wat soda in de aangekoekte pan met een laagje heet water. Laat de pan een nacht staan. De volgende dag "glijdt" het vuil de pan uit.

Krassen op CD
Oppoetsen met zilverpoets en je cd doet het geheid weer!!

Weg muizen!
Om muizen te verdrijven kunt u het volgende gebruiken. een paar dubbels Eucalyptus olie (niet op alcohol basis)in water doen. Het potje ergens neer zetten waar je muizen hebt en de muizen blijven zeker 2 tot 3 mnd weg. Ze worden namelijk misselijk van de geur en blijven weg. Wel eens in de 2 of 3mnd het potje met water en Eucalyptus olie verversen. het werkt echt.

Diepvries ontdooien
Voor het snel ontdooien van de vriezer voor een schoonmaakbeurt; leegmaken, stekker eruit, bakje met kokend water op de bodem leggen, deur sluiten. Na ongeveer 10 minuten is al het ijs gesmolten en kan je het schoonboenen.

keyvisual
oma duck picture