Volmarijnstraat

Fietsenstalling

Het pand op nr. 79 wordt gesloopt door het OBR, het idee van de bewonersgroep van de Volmarijnstraat is om op de vrijgekomen plek een fietsenstalling te realiseren en te beheren.

Wij zullen je via deze site op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

De toezegging is gedaan door het OBR om voor de bouwvak het pand nr. 79 te slopen.

Eind juni zal de officiele Kick-off plaatsvinden op het terrein van de kunstenaar Leo den Jongenotter. Leo zal samen met de bewoners van de Volmarijnstraat het hekwerk gaan vervaardigen. Wij houden je op de hoogte.

Wil je meer info over dit project download dan het document.

Update september 2009
De fietsenstalling krijgt een hek

De Volmarijnstraat krijgt een fietsenstalling.  De fietsenstalling krijgt een hek. Maar een hek is maar een hek. Dus ontstond het idee om de bewoners van de straat  het hek een persoonlijk tintje te laten geven. 

Op twee zaterdagen in september zijn 2 groepen bewoners, in totaal zo’n 40/45 mensen naar Krimpen aan de IJssel gegaan om onder leiding van kunstenaar Leo den Jongenotter dit idee letterlijk en figuurlijk vorm te geven.

Buiten, en in een enorme hal werden de handen uit de mouwen gestoken en werd vol enthousiasme gezaagd, gesmeed, gelast, gehamerd en geschuurd.
Door klein en groot.

Staven werden op maat gemaakt, in vuur roodgloeiend gestookt en met behulpvan aambeeld en hamer tot spijlen gevormd.
Binnen werden rondjes metaal geslepen en in vorm geperst en al lassend tot stoere bloemen en vlinders omgetoverd.

Ook wie nog nooit in de buurt van een lasapparaat was geweest of nooit verder was gekomen dan het  roosteren van een marshmallow boven een kampvuur, laste bloemen en smeedde staven.

Het waren bijzondere dagen. Of, zoals een van de jongste deelnemers (5) spontaan riep toen hij later met zijn vader door de straat fietste: “Het was heel leuk vandaag”.

Begin oktober wordt nog een bezoek aan de smederij gebracht om samen met kunstenaar Leo de laatste hand aan de versiering van  het “bloemenhek” te leggen. 

Ook de werkzaamheden in de straat zijn in volle gang. Het oude pand is gesloopt. Momenteel worden de muren van de aangrenzende panden afgewerkt.

Lenny

keyvisual
foto fietsen tegen een boom