Volmarijnstraat

Oranjerie

In de loop der jaren hebben de straatbewoners heel wat materiaal verzameld om de festiviteiten op te leuken in de vorm van tafels, stoelen, sta-tafels, biertafels met banken, parasollen, vlaggen; te veel om op te noemen. Die materialen moesten natuurlijk opgeslagen worden. Nou is Riet Hoste iemand die dat soort problemen weet op te lossen. Als er een pakhuis leeg kwam omdat het gesloopt moest worden nam Riet het voortouw om met diverse instanties te gaan praten en zowaar hadden wij een opslagruimte voor een bepaalde tijd.

Wat te doen als dat pakhuis gesloopt moet worden? Dan komt Riet met een ander pakhuis op de proppen dat pas over enkele jaren gesloopt zal worden, er wordt weer gepraat (dit keer met de Woonbron) en wij hebben weer een ander onderkomen.

De feestjes die wij in de straat houden, bijvoorbeeld Sint Maarten, worden tegenwoordig voorbereid in ons onderkomen. Sussanne van Wensveen had een leuke naam voor dit pakhuis bedacht, want pakhuis klinkt immers niet zo leuk. Het moest "Oranjerie" worden!

Dus onze Oranjerie is een pakhuis met een prachtige naam waar wij onze spullen opbergen, en als het te koud is buiten, of als het regent, onze feestjes vieren.

keyvisual